Szaszłyki rybne
Szaszłyki nie musza być mięsne jak się okazuje tudzież jarzynowe. Ale ryba jak najbardziej nadaje się do nadziewania na kijki i grillowania. W towarzystwie pomidorków, oliwek i pieczarek prezentuje się, a co ważne smakuje jeszcze lepiej.
Składniki:
Składniki:
600
g filetu z ryby np. łososia
4
łyżki oliwy
2
ząbki czosnku
1
pęczek natki pietruszki
kilkanaście
czarnych oliwek bez pestek
kilkanaście
pomidorków koktajlowych
kilkanaście
małych pieczarek
sól
pieprz
Oliwę wymieszać z przeciśniętym czosnkiem i drobno posiekaną natką pietruszki. Rybę pokroić w grubą kostkę i włożyć na godzinę do marynaty. Pieczarki i pomidorki dokładnie umyć. Rybę wyjąć z marynaty, oprószyć solą i pieprzem. Nadziewać na patyczki do szaszłyków, przekładając oliwkami, pieczarkami i pomidorkami koktajlowymi. Posmarować szaszłyki marynatą. Piec około 10 minut na średnio rozgrzanym grillu, obracać kilka razy.
Komentarze
Prześlij komentarz