Ziemniaczane kulki z pieczarkami Natalii
Lewandowska ma swoje kulki mocy, a nasza Natalka znowu prezentuje nam swoje kulki ziemniaczane. Tym razem umieściła w nich pieczarki, opanierowała i usmażyła na głębokim tłuszczu. Jako przekąska rewelacyjne, proste i tanie.
Składniki:
500 g ugotowanych i zmiętych ziemniaków
1/2 pęczka szczypiorku
300 g pieczarek
ząbek czosnku
100 g mąki
sól, pieprz
2 jaja
bułka tarta
olej do smażenia
Pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dodać czosnek i wystudzić. Ziemniaki przełożyć do miski, posiekać szczypiorek, dodać razem z pieczarkami, wbić jaja, dodać mąkę, przyprawić i wyrobić szybko na jednolitą masę. Formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, panierować i smażyć na głębokim oleju.
Komentarze
Prześlij komentarz