Knedle z bananami Sylwii
Zazwyczaj knedle kojarzą się nam się z wytrawnym daniem, ociekającym tłuszczem i ze skwarkami. Jakież było nasze zdziwienie jak Sylwunia zaserwowała nam knedelki z nadzieniem bananowym ociekające czekoladą. Danie warte grzechu, a dzieciaki będą zachwycone.
Składniki:
1 kg ziemniaków
2 szklanki mąki
1 jajo
400 zmielonego twarogu
3 banany
sok z cytryny
2 czekolady
Składniki:
1 kg ziemniaków
2 szklanki mąki
1 jajo
400 zmielonego twarogu
3 banany
sok z cytryny
2 czekolady
Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Wymieszać z mąką, twarogiem i jajkiem, wyrobić na jednolitą masę. Banany pokroić w kostkę, polać sokiem z cytryny. Formować knedle zawijać w nie banany. Gotować we wrzątku minutę po wypłynięciu. Podawać na gorąco polane rozpuszczoną czekoladą.
Komentarze
Prześlij komentarz