Babeczki z nadzieniem mlecznym
Babeczki babeczkom nierówne. Te może i cudownie nie wyglądają, ale smak... otóż smakują obłędnie. Mleko w proszku do kremu zawsze sprawdza się idealnie. Przepis pozyskaliśmy od mam jednego z naszych uczniów, za co serdecznie jej dziękujemy.
Składniki:
Babeczki:
25
dag masła
50
dag mąki
16
dag cukru pudru
4
żółtka
Masa:
½
szklanki wody
1
szklanka cukru
1
margaryna
1
łyżka kakao
25
dag mleka w proszku
Masło
posiekać nożem z mąką i cukrem pudrem, dodać żółtka i zagnieść. Schłodzić
ciasto w lodówce minimum godzinę. Foremki wyłożyć ciastem i piec w 180do złotego koloru. Składniki oprócz mleka zagotować, przestudzić dodawać
partiami mleko, dokładnie mieszać. Można dodać kilka kropli aromatu arakowego.
Ozdobić według uznania.
Proste i smaczne, no i z mlekiem w proszku a wśród nas są jego fanatycy
OdpowiedzUsuń