Chrupiące udka w płatkach
Kto nie lubi jak potrawy przez nas jedzone chrupią? To prawdopodobnie bardzo ważna cecha potraw. U nas dzisiaj baaardzo chrupko i do tego bez smażenia. Delikatne mięso drobiowe otulone mega chrupiącą panierką pieczone w piekarniku. To musi być pyszne, nie musi nawet jest ;)
Składniki:
5 pałek z kurczak
2 szklanki maślanki
sól
pieprz
papryka słodka
3 szklanki płatków kukurydzianych
3 łyżki oliwy.
Pałki z kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Posypać solą, papryką i pieprzem. Wrzucić do miski i zalać maślanką. Przykryć folią i odstawić najlepiej na całą noc. Płatki kukurydziane zmiażdżyć dłonią, przesypać do miski i obtaczać w nich pałki. Mięso położyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Delikatnie skropić oliwą i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 30 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz