Muffiny ze szparagmi
Składniki:
1,5 szklanki mąki
2 łyżki cukru
1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki soli
1/3 szklanki oleju
1/3 szklanki mleka
1 jajko
tymianek
½ szklanki tartego sera żółtego
3-4 plasterki szynki parmeńskiej
garść czarnych lub zielonych oliwek
4-5 zielonych szparagów
W misce wymieszać mąkę, cukier proszek do pieczenia, tymianek i sól. Do szklanki wlać olej, następnie wbić jajko i dopełnić mlekiem. Zawartość szklanki wlać do składników sypkich i wymieszać. Mają zostać grudki. Dorzucić starty drobno ser, pokrojoną w kawałki szynkę, pokrojone w plasterki oliwki i pokrojone szparagi. Wymieszać, przełożyć do foremek i piec 18-20 minut w 190-200 stopniach.
Komentarze
Prześlij komentarz