Zupa kokosowa

Zupa kokosowa, nie jest słodka, o nie nie. Wręcz przeciwnie, dodatki typu papryczka chili nadają jej ostrości i smaku. Treści nadają warzywa i mięso z kurczaka. A kokos, ach ten kokos on robi nam tutaj robotę. Uzupełnia smak, jest aromatem i smakiem bezapelacyjnie.
Składniki:

200 g marchewki 
200 g ziemniaków 
500 ml mleka kokosowego 
400 ml wywaru z jarzyn
1 cebula
imbir 
trawa cytrynowa
3 papryczki chili
1 łyżka soku z cytryny, 
1 połówka piersi z kurczaka


Przeprowadzić obróbkę wstępną warzyw. Pokroić je w kostkę. Do garnka wlać bulion warzywny, wrzucić warzywa i przyprawy, chwilę razem gotować. Następnie dodać pokrojonego w dość mała kostkę kurczaka i wlać mleko kokosowe. Gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać sok z cytryny i ewentualnie doprawić. 







Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty