Chińska surówka z białej kapusty

Niby zwykła a niezwykła. Surówka z białej kapusty i marchewki. dodatek imbiru nadaje jej egzotyczności i azjatyckiego smaku. dla każdego Azjaty imbir to podstawowy dodatek do potraw i bardzo skuteczne lekarstwo na przeziębienie i mdłości. 



Składniki:


kapusta 
2-3 marchewki

Zalewa:
pół szklanki wody
3-4 łyżki octu winnego
¼ szklanki oleju
1 łyżka zmielonego imbiru
2 zmiażdżone ząbki czosnku
cukier 
sól
pieprz

Kapustę poszatkować na cienkie paski. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Całość razem wymieszać.
Składniki zalewy dokładnie wymieszać i zalać nią surówkę. Całość należy następnie dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną surówkę odstawić do lodówki na kilka godzin.







Komentarze

Popularne posty