Zielone naleśniki z twarożkiem
Ciasto:
2 jajka
1 duża garść świeżego szpinaku
1 szklanka mleka
1 szklanka wody gazowanej
1 łyżeczka ksylitolu/cukru
1 szczypta soli
2 łyżki oleju
Nadzienie:
250 g sera białego półtłustego
100 g jogurtu naturalnego
2 łyżeczki ksylitolu/cukru
kilka kropli ekstraktu waniliowego
Do podania:
krem pistacjowy
ulubione owoce
Jaja, cukier, odrobinę mleka i szpinak zblendować. Wlać do miski z mąką, mlekiem, olejem, solą i miksować na gładką masę. Patelnię mocno rozgrzać i partiami smażyć naleśniki.
Wszystkie składniki nadzienia dokładnie ugnieść widelcem, doprawić do smaku i rozsmarować na naleśnikach. Zwinąć i podawać z kremem pistacjowym i ulubionymi.
Komentarze
Prześlij komentarz