Kruche ciasteczka z siemieniem lnianym



Oglądając swój ulubiony serial lubimy coś chrupać. Zazwyczaj jednak są to dość tłuste albo zawierające dużo soli i cukru przekąski. Mamy na to radę w postaci małych chrupiących ciasteczek z siemieniem lnianym. A jeszcze do tego pobudzimy nasze leniwe jelita do pracy. Przyjemne z pożytecznym. 



Składniki: 


135 g mąki pszennej
25 g cukru
1 szczypta soli
2 łyżki siemienia lnianego
50 ml wody
50 ml oleju 


Przesiana mąkę wymieszać z solą, cukrem i siemieniem lnianym. Olej wymieszać z wodą i zagotować. Natychmiast wlać  do miski z sucha mieszanką. Za pomocą drewnianej łyżki zagnieść ciasto i pozostawić na 15 minut. Rozwałkować dość cienko ciasto i pokroić w romby. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 10 minut w temperaturze 200 stopni, do zrumienienia.













Komentarze

Popularne posty