Jajka faszerowane Klaudii



Kolejna przystawka w wykonaniu uczniów klas pierwszych. Klaudia proponuje nam faszerowane jajka z farszem z twarogu z dodatkiem żółtek i koncentratu pomidorowego. Wyglądają świetnie i tak smakują. Idealne na święta jak i na domowe przyjęcie. 



Składniki:


4 jajka ugotowane na twardo 
100 g twarogu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka majonezu 
sól
pieprz 


Jajka ugotować na twardo, wystudzone obrać i przekroić wzdłuż na pół.
Do miseczki przełożyć ser, żółtka z przekrojonych jajek, koncentrat pomidorowy, majonez, doprawić solą, pieprzem i całość rozdrobnić blenderem na jednolitą masę.
Tak przygotowany farsz nakładać za pomocą worka cukierniczego na białko z jajek. Udekorować i podawać.











Komentarze

Popularne posty