Dyniowe ciasteczka owsiane
Kulki mocy Lewandowskiej przy nich to pikuś ;) Tutaj dopiero jest moc: płatki owsiane wiadomo błonnik, witaminy z grupy B i cukry złożone - energia na cały dzień. Pestki dyni słonecznik - magnez i NNKT, niezastąpione na pracę mózgu. Miód - samo zdrowie, a reszta też nie najgorsza. Nic tylko robić, jeść i czekać na efekty zdrowotne.
Składniki:
1 szklanka płatków owsianych
1/2 szklanki puree dyniowego
1/2 banana
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki siekanych orzechów włoskich
2 łyżki pestek dyni
4 łyżki miodu
1 łyżka płynnego oleju kokosowego
Składniki:
1 szklanka płatków owsianych
1/2 szklanki puree dyniowego
1/2 banana
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki siekanych orzechów włoskich
2 łyżki pestek dyni
4 łyżki miodu
1 łyżka płynnego oleju kokosowego
W dwóch miskach wymieszać osobno składniki suche (płatki, cynamon, orzechy, pestki) i mokre (puree, rozgnieciony banan, miód i olej). Połączyć je razem, formować w dłoniach kulki, spłaszczać je i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez około 20 minut temperaturze 180 stopni, do zrumienienia. Po upieczeniu przełożyć na kratkę do ostudzenia.
Komentarze
Prześlij komentarz