Uczniowie klas gastronomicznych zdobywają doświadczenie w organizacji cateringu

8 stycznia 2014 roku uczniowie klas gastronomicznych naszej szkoły (Zespołu Szkół Ponagimnazjalnych nr 1 w Krasnymstawie), wraz nauczycielami zawodu, organizowali catering na Seminarium „Rola wychowawców w podejmowaniu decyzji zawodowej” odbywającego się w sali posiedzeń Starostwa Powiatowego w Krasnymstawie. W seminarium uczestniczyli dyrektorzy szkół ponadgimnazjalnych, dyrektorzy szkół gimnazjalnych z terenu powiatu krasnostawskiego oraz pedagodzy, wychowawcy.
Uczestnicy seminarium mieli możliwość skonfrontowania swych doświadczeń związanych z doradztwem zawodowym oraz działań, które należy podejmować, aby pomoc uczniowi w dokonywaniu wyboru szkoły ponadgimnazjalnej. Ważnym punktem seminarium była dyskusja na temat oczekiwań uczniów w stosunku do oferty edukacyjnej szkół ponadgimnazjalnych powiatu krasnostawskiego.
Starosta Janusz Szpak wyraził przekonanie, że „uczniowie wybierając szkoły prowadzone przez powiat krasnostawski znajdą tu nie tylko wiedzę i nowe umiejętności, ale także życzliwość, zrozumienie oraz nowe przyjaźnie, które będą trwały długie lata. Zaś wypracowane wnioski niewątpliwie będą pomocne w pracy pedagogicznej, a otrzymane materiały staną się przydatnym narzędziem w diagnozie potrzeb uczniów i całym procesie doradczym.”

Uczniowie bardzo się postarali przygotowując drobne przekąski na seminarium, efekty można podziwiać na zdjęciach. Pragniemy dodać że klasy o profilu gastronomicznym istnieją w naszej szkole dopiero drugi rok. 






































Komentarze

Popularne posty