Ryba w sosie andaluzyjskim
Ryba w sosie retro, andaluzyjskim czy różowym to ta sama ryba, lubiana przez wszystkich za smak, konsystencje, a że Polacy stanowczo za mało ryb jedzą prezentujemy kolejny przepis na rybkę. Czy to na kolację wigilijną czy imieniny danie świetnie się sprawdzi.
Składniki:
1,5 kg filetów z ryby
5 cebul
mały koncentrat pomidorowy
słoiczek ogórków konserwowych
słoiczek papryki konserwowej
duży majonez
bułka tarta
jajka
sól
pieprz
Rybę rozmrozić,
odsączyć. Panierować w przyprawionym jajku i bułce tartej. Smażyć na gorącym
oleju na złoty kolor.
Cebulę obrać i pokroić
w drobniutką kostkę, zeszklić na oleju, pozostawić do wystygnięcia. Ogórki i
paprykę pokroić w drobną kostkę. Gdy cebula wystygnie dodać do niej paprykę i
ogórki, koncentrat pomidorowy i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać doprawić
solą i pieprzem. Rozłożyć rybę na półmisku i przykryć sosem.
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńW sumie takiego dania jeszcze nigdy nie robiłem i zastanawia mnie jak smakuje ten sos do ryby. Ja bardzo lubię jeść łososia i to właśnie jego najczęściej wyboeram na obiad. Bardzo smakuje mi on z przepisu https://mowisalmon.pl/przepisy/zapiekany-losos-w-musztardowo-miodowej-marynacie-z-salatka-z-fasolki-szparagowej-i-smazona-gruszka-z-tymiankiem/ i właśnie najczęściej takie dania przygotowuję.
OdpowiedzUsuńWarto spróbować takiej ryby, a my chętnie skorzystamy z przepisu z podanego linku i na pewno podzielimy się wrażeniami
Usuń