Cake popsy
Mamy w swoim dorobku kilka rodzai lizaków: bezowe , karmelowe i owocowe. Dzisiaj dołączają do nich z ciasta ucieranego. Proste do wykonania, można je robić razem z dziećmi, a najlepszą frajdą dla nich będzie ich ozdabianie. Tutaj fantazja jest nieograniczona.
Składniki:
1 jajko
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
2 łyżki kakao
3 łyżeczki proszku do pieczenia
tabliczka czekolady (najlepiej
gorzkiej)
W misce mieszamy ze sobą składniki
suche (mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao i czekoladę pokrojoną w bardzo
drobną kosteczkę). W drugiej misce mieszamy ze sobą składniki mokre (olej,
mleko i jajko), a następnie łączymy mokre z suchymi. Przygotowane ciasto
nakładamy do dolnej części formy do cake pops’ów, przykrywamy dokładnie górną
foremką, układamy na blasze do pieczenia i pieczemy w 170 OC przez
17 minut, studzimy.
Składniki na polewę i
ozdoby:
polewa czekoladowa deserowa
polewa czekoladowa biała
kolorowa posypka cukrowa
patyczki do lizaków
Komentarze
Prześlij komentarz