Francuskie rożki oreo



Te ciasteczka to połączenie delikatnego ciasta francuskiego i znanych mocno czekoladowych ciasteczek. Przepyszna słodka przekąska dla małych i dużych. Roboty kilka chwil, a cudne rożki mamy gotowe. Czasami trzeba mieć na tzw. podorędziu takie łatwe i pyszne ciasteczka.



Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
18 sztuk ciastek oreo
1 jajko
Dodatkowo:
Jajko do smarowania
Dekoracja:
1,5 łyżki mleka
ok 0,5 szklanki cukru pudru
2 -3 pokruszone ciasteczka oreo


Ciasteczka oreo rozkruszyć w misce za pomocą blendera, dodać jajo, wymieszać. Ciasto francuskie podzielić na 12 części (kwadratów), na każdy z nich położyć kulkę z masy oreo. Uformować trójkąty, sklejając brzegi widelcem, Posmarować rozkłóconym jajkiem i piec w nagrzanym piekarniku do 1900C do złotego koloru. Jeszcze ciepłe posmarować utartym cukrem pudrem z mlekiem i posypać pokruszonymi ciasteczkami. 











Komentarze

Popularne posty