Ciasto marchewkowe



Marchewkowe ciasto okazuje się, że jest rewelacyjne. Prosty przepis, kilka chwil i mamy pyszne ciasto, zdrowe, a przy tym się nie napracowaliśmy, to jest to co lubimy najbardziej ;) Marchewka nadaje ciastu lekko wilgotnawy charakter, a polewa orzechowo-karmelowa jest doskonałym uzupełnieniem tego dania. Szczerze polecamy!!



Składniki:

4-5 marchewek
4 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
pół szklanki cukru
szklanka mąki pszennej

Ubić jajka z cukrem na puch. Gdy masa będzie już sztywna należy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i całość delikatnie wymieszać łyżką. Następnie dodać starte marchewki i ponownie wymieszać. Piekarnik należy nagrzać do temperatury 180°C. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem tortownicy i piec około 45 minut.










Komentarze

Popularne posty