Ciasteczka biszkoptowe z jabłkami


Małe, niepozorne a naprawdę smaczne. To dobra propozycja gdy chce nam się coś słodkiego a składników mamy niewiele i czas również ograniczony. Do zrobienia tych ciastek wystarczy 15 minut, tylko pieczenie to około 20. jednak gdy nasze słodkości siedzą w piekarniku my możemy zająć się już zupełnie czymś innym.


Składniki:

2 jajka
100 g cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
100 g masła, miękkiego
350 g mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jabłka, średnie
cukier puder do oprószenia


Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Mąkę z proszkiem przesiać do miseczki. Jajka zmiksować razem z cukrami na jasną i puszystą masę. Dodać kawałki miękkiego masła i miksować. Następnie wsypać suche składniki i miksować tylko do połączenia. Jabłka obrać i pokroić na nieduże kawałeczki. Dodać do ciasta i wymieszać. Nabierać łyżkę ciasto i wykładać na blaszkę w odstępach od siebie. Ciasteczek nie formować tylko wykładać łyżką. Piec w temp. 175 stopi przez około 20 minut do lekkiego zarumienienia. Podawać oprószone cukrem pudrem.












Komentarze

Popularne posty