Sernik na krakersach bez mielenia sera
Składniki:
1 opakowanie herbatników maślanych
1 kg sera niemielonego
4 jajka
2 łyżki cukru waniliowego
1 budyń śmietankowy
100 g masła
1 szklanka cukru pudru
3/4 szklanki mleka
75 g rodzynek
Blaszkę do pieczenia (24x24) wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie herbatnikami. Miękkie masło ucierać z żółtkami i cukrami. Dodać biały ser przeciśnięty przez praskę oraz budyń rozpuszczony w mleku. Miksować do połączenia składników. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Dodać rodzynki. Masę wylać na przygotowane herbatniki i włożyć do piekarnika nagrzanego do 170⁰C na 60 minut. Studzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika, najlepiej całą noc.
* - Perfekcyjna Pani Domu
Komentarze
Prześlij komentarz