Krokieciki z kaszanką
Zwolennikiem
kaszanki się jest albo nie. My do tej pory podchodziliśmy do tego
wyrobu z dużą rezerwą. Nasze podejście zmieniło się za sprawą pana Jacka
Jakubczaka, który podzielił się z nami tym o to przepisem. Kaszanka w
połączeniu z naleśnikiem i panierka z krakersów smakuje naprawdę
doskonale. Te krokieciki z powodzeniem mogą zastąpić te z kapustą i
grzybami.
to przepis od Jacka
Składniki:
600 g kaszanki
cebula
150 g słoniny
2 szklanki mąki
1 l mleka l
2 jajka
1 op krakersów
bułka tarta
olej
sól ,
pieprz
Przygotować ciasto naleśnikowe. Z 2/3 ciasta usmażyć naleśniki resztę zostawić. Słoninę pokroić w kostkę, zesmażać na skwarki dodać pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić. Wystudzić dodać do rozdrobnionej kaszanki wymieszać doprawić do smaku. Zawijać w naleśniki jak krokiety.
Przygotować panierkę z krakersów pokruszonych z bułką tartą. Panierować w reszcie ciasta naleśnikowego, i suchej panierce. Obsmażyć na patelni i dopiec w piekarniku.
Komentarze
Prześlij komentarz