Schabowy trochę inaczej
Znudził się Wam niedzielny schabowy, ale jednak najlepiej lubicie ten rodzaj mięsa w wersji smażonej? Nadchodzimy z pomocą. Zmieszamy kilka składników, wysmarujemy nimi mięso aby przeszło smakiem, chwila w lodówce, a potem już jak w tradycyjnym jajko i bułka tarta. jednak smak jest zupełnie inny i mięsko bardziej delikatne. Polecamy.
Składniki:
4 kotlety ze schabu
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
½ łyżeczki Vegety
pieprz
1 łyżeczki papryki mielonej słodkiej
½ łyżki sosu sojowego
bułka tarta
olej do smażenia
1 jajko
Kotlety umyć i rozbić. Musztardę, majonez, Vegetę przyprawy i sos sojowy wymieszać, powstałą emulsją nasmarować kotlety, odstawić na 30 min. Następnie panierować w jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor.
Komentarze
Prześlij komentarz