Schabowy trochę inaczej



Znudził się Wam niedzielny schabowy, ale jednak najlepiej lubicie ten rodzaj mięsa w wersji smażonej? Nadchodzimy z pomocą. Zmieszamy kilka składników, wysmarujemy nimi mięso aby przeszło smakiem, chwila w lodówce, a potem już jak w tradycyjnym jajko i bułka tarta. jednak smak jest zupełnie inny i mięsko bardziej delikatne. Polecamy. 


Składniki:


4 kotlety ze schabu 
2 łyżki majonezu 
1 łyżka musztardy 
½ łyżeczki Vegety 
pieprz 
1 łyżeczki papryki mielonej słodkiej 
½ łyżki sosu sojowego
bułka tarta
olej do smażenia
1 jajko


Kotlety umyć i rozbić. Musztardę, majonez, Vegetę przyprawy i sos sojowy wymieszać, powstałą emulsją nasmarować kotlety, odstawić na 30 min. Następnie panierować w jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor.












Komentarze

Popularne posty