Ciepła sałatka z kurczakiem i awokado
Sałatka nie zawsze musi być schłodzona i jedzona na zimno. Może być tez w wersji ciepłej tak jak nasza sałatka z gorącymi ogórkami. Dziś kolejna propozycja sałatki na ciepło, wypróbujcie to doskonała kolacja może być nawet przy świecach :).
Składniki:
½ główki kapusty pekińskiej
200 g filetu z piersi kurczaka
2 awokado
5 pomidorów suszonych
5 łyżek oliwy
1 łyżeczka kolendry
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka oregano
Mięso pokroić w kostkę, posypać ziołami, polać oliwą i odstawić na 30 minut. Awokado obrać ze skórki, usunąć pestkę i pokroić w kostkę. Rozgrzać patelnię i usmażyć mięso. Na talerzach ułożyć grubo poszatkowana kapustę, awokado i mięso. Następnie pokrojone w paski suszone pomidory. Polać odrobina oliwy, podawać.
Komentarze
Prześlij komentarz