Zupa meksykańska I


Meksykana w innej wersji, bardziej bogatej, ale równie  intensywnej w smaku i zapachu. Zupa przypadnie do gustu osobom o niebanalnych zainteresowaniach kulinarnych.


Składniki:

1 porcja rosołowa
1 papryka czerwona
1 cebula
4 ziemniaki
1 marchewka
1 puszka pomidorów
1 puszka kukurydzy
6 łyżek drobnego makaronu
bazylia
czubrica
sól
pieprz papryka ostra


Porcję rosołową wypłukać zalać wodą, nastawić na ogień. Dodać marchewkę i cebulę. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do zupy ziemniaki i pokrojoną w kostkę paprykę oraz kukurydzę i gotować do miękkości. Pod koniec wyjąć porcje rosołową oddzielić mięso i wrzucić do zupy. Dodać makaron i gdy będzie prawie miękki  pomidory z puszki. Doprawić do smaku. 








Komentarze

Popularne posty