Ślimaczki z ciasta francuskiego z serkiem śmietankowym
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
100 g serka śmietankowego kanapkowego
100 g sera żółtego startego
100 g szynki
1/2 papryki czerwonej
natka pietruszki
pieprz
jajko
Ciasto francuskie rozwinąć a następnie posmarować serkiem śmietankowym po całości. Posypać pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Całe ciasto francuskie posypać kolejno pokrojoną szynką oraz papryką pokrojoną w kosteczkę. Na koniec posypać startym żółtym serem. Ciasto zawinąć w rulon zaczynając od dłuższego boku a następnie pokroić na mniejsze kawałki. Gotowe przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Przed włożeniem do piekarnika posmarować ślimaczki rozmąconym jajkiem. Piec ok 20-25 minut, aż ładnie się zarumienią.
Komentarze
Prześlij komentarz