Drobiowe roladki z jajkiem
Drobiowe roladki z niecodziennym farszem. Postanowiliśmy wykorzystać do tego jajka, których mieliśmy akurat w nadmiarze. Bardzo smaczne połączenie. Polecamy użyć więcej szczypiorku, wtedy smak będzie bardziej intensywny, nam w trakcie niestety się skończył.
3 pojedyncze filety z kurczaka
100 g tartego sera mozzarella
4 jajka
1 łyżka majonezu
1/2 pęczka szczypiorku
sól
pieprz
olej do smażenia
jajko i bułka tarta do panierowania
Filety z kurczaka przekroić włóż na dwie części. Rozbić lekko tłuczkiem. Doprawić z każdej strony solą oraz pieprzem.
Jajka ugotować na twardo. Przestudzone obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać ser, majonez oraz szczypiorek. Doprawić solą oraz pieprzem i całość wymieszać.
Gotowy farsz rozsmarować na rozbitych kotletach. Zwinąć w roladkę. Panierować w jajku i bułce tartej.
Usmażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony. Smażyć na średnim ogniu, aby roladki nie były surowe w środku.
Komentarze
Prześlij komentarz