Domowy budyń malinowy
Jest lato, są maliny i trochę więcej czasu. Więc warto rodzinie na podwieczorek zafundować domowy, pachnący malinowy budyń a nie ten sztuczny z torebki. Pachnie latem i słońcem i tak samo smakuje. Gwarantujemy, że wszyscy będą zadowoleni.
Składniki:
1 szklanka mleka
1 łyżka cukru
1 żółtko
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 i 1/2 łyżka mąki pszennej
100 g malin
Połowę mleka (1/2 szklanki) zagotować wraz z cukrem. Do pozostałego mleka dodać żółtko, mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i zmiksować blenderem. Przelać do gotującego się mleka z cukrem. Zagotować, cały czas mieszając, czekając aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia i dodać maliny, wymieszać energicznie trzepaczką
Komentarze
Prześlij komentarz