Musztardowe roladki schabowe

Jak odczarować niedzielny obiad? A no tak, zamiast tradycyjnych schabowych w panierze, schab rozbić, włożyć po plasterku sera żółtego i szynki, pokrojonego ogórka kiszonego, najpierw obsmażyć, a później dusić w sosie musztardowym. To tak w skrócie, proporcje i dokładne wykonanie macie poniżej, bardziej zachęcać nie trzeba ;)

Składniki:

5 plastrów schabu
5 plastrów żółtego sera
5 plastrów szynki lub polędwicy 
3 ogórki kiszone
1,5 szklanki bulionu warzywnego
1 szklanka śmietany kremówki
1 łyżka ostrej musztardy
sól
pieprz


Rozbić każdy kotlet schabu. Posypać solą i pieprzem. Na każdy plaster położyć plaster żółtego sera, wędliny a następnie połowę pokrojonego w drobną kosteczkę ogórka kiszonego. Zwinąć ciasne roladki, spiąć wykałaczkami. Smażyć na rumiano na oleju. Kiedy roladki zrumienią się z obu stron, podlać je bulionem, dodać musztardę, przykryć i dusić ok.30 minut. Po tym czasie dolać śmietankę, doprowadzić do wrzenia i odstawić.















Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty