Zupa gulaszowa
Składniki:
Zupa:
700 g mięso wieprzowego
300 g pieczarek
2cebule
2marchewki
2 papryki czerwone
kawałek selera
5ogórków konserwowych
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
ostra papryka
Mięso pokroić w kostkę, i smażyć z pokrojoną cebulą tak jak na gulasz. Zalać wodą wg uznania. Pieczarki pokroić w plastry w plasterki, obsmażyć, dodać paprykę pokrojoną w cienkie paski i razem przez chwilę dusić. Marchewkę pokroić w drobną kostkę, seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do mięsa. Gdy mięso z warzywami będzie miękkie, dodać paprykę z pieczarkami i pokrojone w cienkie paski ogórki i puszkę kukurydzy oraz fasolę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, przecierem i ostrą papryką. Lekko zagęścić wodą z mąką.
Komentarze
Prześlij komentarz