Naleśniki z kaki
Jak odczarować zwykłe naleśniki z serem?? Oto propozycja Kulinarnych Zetki: sporządzić naleśniki, posmarować twarożkiem, dodać kaki pokrojone w kostkę i finał. Dzieciaki i nie tylko będą się zajadały, gwarantujemy.
Składniki:
Ciasto naleśnikowe:
1,5 szklanki mleka
1,5 szklanki mąki pszennej
2 łyżki oleju
2 jaja
szczypta soli
niepełna szklanka gorącej wody
Farsz:
1 sztuka kaki
100 g twarogu półtłustego
2-3 łyżki śmietany 30%
1 łyżka wiórków kokosowych
2 łyżeczki cukru
laska wanilii
Z podanych składników sporządzić ciasto, dodając pod koniec gorącą wodę. Smażyć naleśniki na dużej patelni.
Twaróg przełożyć do miseczki i rozetrzeć widelcem, następnie dodać do niego śmietankę, wiórki kokosowe, cukier oraz odrobinę prawdziwej wanilii (tak na ostrzu noża). Całość dokładnie wymieszać. Obrać kaki i pokroić je w drobną kostkę. Masę twarożkową rozprowadzić równomiernie na naleśnikach, posypać pokrojonym kaki i zwijać w rulon – pokroić po skosie.
Komentarze
Prześlij komentarz