Kruche różyczki z marmoladą


Kolejna odsłona ciasta kruchego z marmoladą, tym razem w fantazyjnym kształcie róż. Ciasteczka wyjdą eleganckie i efektowne, a smak na pewno zaskoczy gości. Takie przepisy to my lubimy, a Wy??


Składniki:

3 szkl mąki
4 żółtka
1 margaryna
1 szkl cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
marmolada


Składniki na ciasto zagnieść i schłodzić w lodówce. Rozwałkować i wycinać za pomocą szklanki kółka. Układać po cztery, aby lekko zachodziły na siebie (można sklejać białkiem ale nie jest to konieczne). Smarować cienko marmoladą i zwinąć w rulonik. Przeciąć na pół i uformować róże. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. 





















Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty