Schab zapiekany z cebulką, majonezem i musztradą
Schab to taki rodzaj mięsa z którego można wyczarować różności, od kotletów, bitek, roladek po mięsa pieczone. My dziś zrobiliśmy czary mary i wyczarowaliśmy mięciutki schab zapiekany z cebulką, majonezem i musztardą. Wszyscy zajadali, tylko im się uszy trzęsły.
6 plastrów schabu b/kości o grubości około 1,5 cm
olej rzepakowy
3 łyżki majonezu
2 łyżki musztardy
duża cebula
2 łyżki ziół prowansalskich
Schab porządnie rozbić, skropić olejem z solą i pieprzem. Majonez wymieszać z musztardą, ziołami, solą i pieprzem i drobno posiekaną cebulą. Na blaszce do pieczenia ułożyć plastry mięsa, posmarować mieszanką majonezu i musztardy i piec 15-20 minut w 180° C.
Komentarze
Prześlij komentarz