Chrupiące kotleciki z mięsa z rosołu
220 g twarogu półtłustego
250 g obranego mięsa z rosołu
2 cebule
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka masła
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 łyżki bułki tartej
2 jajka
sól
pieprz
Dodatkowo:
bułka tarta
jajka
mąka
olej, do smażenia
Twaróg przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Mięso drobno pokroić i dodać do twarogu. Cebulę drobniutko posiekać, zeszklić na maśle pod koniec dodać przeciśnięty czosnek i koncentrat pomidorowy. Wymieszać i zestawić do ostygnięcia. Ostudzone dodać do miski z mięsem. Następnie dodać jajka, bułkę tartą i przyprawy. Masę dokładnie wymieszać. Następnie formować kotlety i panierować je w mące, jaju i bułce. Smażyć na złoty kolor.
Komentarze
Prześlij komentarz