Piersi z kurczaka faszerowane bazylią i mozarellą
Pierś z kurczaka jest szybkim i łatwym w obróbce mięsem. Nam już smak tradycyjnych potraw się znudził, więc eksperymentujemy, faszerujemy czym nam w ręce w padnie, albo w doniczce urośnie. Ten eksperyment na bank powtórzymy, bo wyszedł przepyszny. Spróbuj i Ty, a nie zawiedziesz się!!
Składniki:
600 g piersi z kurczaka
oliwa
½ czerwonej papryki
kilka listków bazylii
2 ząbki czosnku
60 g mozzarelli
sól
pieprz
przyprawa do grilla
przyprawa do grilla
Paprykę umyć, i pokroić na małe kosteczki. Bazylię umyć i również na drobno pokroić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Mozzarellę pokroić na małe kostki. Wszystko razem wymieszać dodać sól i pieprz.
Piersi z kurczaka kroić podłużnie, aby uformować woreczki. Faszerować nadzieniem i spinać wykałaczkami. Mięso z zewnątrz posolić i posypać przyprawą do grilla. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony przez około 6 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz