Sałatka śledziowa z kaki
Połączenie śledzi z różnymi owocami, co da się zauważyć w naszych postach, bardzo przypadło nam do gustu. Tym razem do śledzi dodaliśmy owoc kaki zwany persymoną. Smaki doskonale się komponują i uzupełniają. Ta sałatka z pewnością zostanie z nami na dłużej.
500 g płatów śledziowych
2 cebule
4 korniszony
1 owoc kaki
2jabłka
2 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany
4 łyżki zalewy z korniszonów
Płaty śledziowe umyć i moczyć w zimnej wodzie 3-4 godziny. Korniszony pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę i przelać na sitku gorącą wodą. Owoc kaki obrać i pokroić w kostkę. Jabłka obrać i również pokroić w kostkę. Połączyć wszystkie składniki sałatki . Do miseczki dodać majonez, śmietanę, zalewę z korniszonów wymieszać i wlać do śledzi całość dobrze wymieszać. Sałatkę schłodzić przed podaniem.
Komentarze
Prześlij komentarz