Ciasto półfrancuskie serowe



Ciasteczka dla lubiących małe co nie co, łasuchów. Szybko i łatwo się robi, ale równie szybko znikają z blaszki, bo nie z talerza... takie mają powodzenie. Nadziewać można: twarożkiem, jabłkami, makiem, kremem czekoladowym, czyli tym co najbardziej nam odpowiada. My dzisiaj postawiliśmy na krem czekoladowy, bo chcieliśmy zaszaleć. Takich szaleństw Wam również życzymy.


Składniki:

300 g mąki
300 g twarogu
300 g masła
1 jajko

Posiekać mąkę z masłem i twarogiem, dać jajo i szybko zagnieść. Schłodzić przynajmniej godzinę w lodówce. Wałkować i nadawać odpowiednie kształty, posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w temperaturze 180⁰C 20-30 minut.






Komentarze

Popularne posty