Kotleciki z kurczaka z papryką
Kolejna wariacja na temat filetu z kurczaka.
Delikatne kawałki kurczaka ze świeżą papryką i kukurydzą odmienią Twój obiad.
Polecamy do tego dużo „zieleniny” i delikatny dodatek skrobiowy.
Składniki:
Składniki:
½ kg fileta z kurczaka
2 cebule
2 papryki
1 puszka kukurydzy
3-4 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
2 jaja
sól
pieprz
zioła prowansalskie
olej
Filety umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w drobna kostkę, podsmażyć na oleju. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobna kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać z mięsem i na 2 godziny włożyć do lodówki. Jajka rozbić widelcem i dodać do masy warzywno-mięsnej. Przyprawić, dokładnie wymieszać. Smażyć niewielkie placuszki na gorącym oleju.
Wyglądają cudnie, świetna alternatywa dla zwykłych mielonych ;) Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014 :)
OdpowiedzUsuń