sobota, 23 sierpnia 2014

Kociołek z warzywami


Warzywny miszmasz w lekkim bulionie. Zdrowo, kolorowo tak jak lubimy najbardziej. Gęsta zupa, dostarczającą witamin i mikroelementów, dla małych i dużych. 



Składniki:

2 l wywaru z mięsa
1 kg warzyw (marchewka,pietruszka, papryka, pomidory, cukinia, fasolka szparagowa)
50 g masła
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka ostrej papryki
zioła prowansalskie
kminek
pieprz
sól




Umyte i obrane warzywa pokroić w kawałki. Marchewkę i pietruszkę ugotować w wywarze pozostałe warzywa smażyć przez 15 minut w dużym rondlu na maśle i oliwie. Dodać do wywaru. Gotować aż warzywa będą miękkie. Doprawić solą, papryką, ziołami, kminkiem i pieprzem. Podawać z pieczywem.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz