Zielona sałatka z nutką grapefriuta
Składniki:
Sałatka:
250 g różnych sałat (lodowa, endywia, rukola, masłowa, botwinka)
grapefruit
2 pomidory lub kilka pomidorków koktajlowych
50 g słonecznika łuskanego podprażonego na suchej patelni
ser typu sałatkowego
ser typu mozzarella
Sos:
sok z grapefruita
łyżka musztardy dijońskiej
kilka kropel oliwy z oliwek
Sałaty dokładnie opłukać, odsączyć wyłożyć na płaski półmisek. Pomidory pokroić w drobną kostkę lub koktajlowe wystarczy przekroić na pół i posypać po sałacie. Grapefruita porozdzielać na cząstki usuwając gorzkie skórki, sok zachować do sosu, a miąższem przykryć sałatę i pomidory. Ser pokroić w kostkę posypać, jak również ziarnami słonecznika. Sok z grapefruita przelać do słoiczka dodać musztardę i oliwę, energicznie wymieszać. Polać sałatkę przed podaniem.
Sałatka:
250 g różnych sałat (lodowa, endywia, rukola, masłowa, botwinka)
grapefruit
2 pomidory lub kilka pomidorków koktajlowych
50 g słonecznika łuskanego podprażonego na suchej patelni
ser typu sałatkowego
ser typu mozzarella
Sos:
sok z grapefruita
łyżka musztardy dijońskiej
kilka kropel oliwy z oliwek
Sałaty dokładnie opłukać, odsączyć wyłożyć na płaski półmisek. Pomidory pokroić w drobną kostkę lub koktajlowe wystarczy przekroić na pół i posypać po sałacie. Grapefruita porozdzielać na cząstki usuwając gorzkie skórki, sok zachować do sosu, a miąższem przykryć sałatę i pomidory. Ser pokroić w kostkę posypać, jak również ziarnami słonecznika. Sok z grapefruita przelać do słoiczka dodać musztardę i oliwę, energicznie wymieszać. Polać sałatkę przed podaniem.
Musi być pyszne
OdpowiedzUsuńTo zdjęcie że słownikiem jest interesujące
OdpowiedzUsuńJeśli już to słoikiem, a tak, bo to najlepszy shaker!!
Usuń