Marynowana mozzarella
Ciekawa przekąska na imprezę na deskę serów, ale również jako dodatek do śniadania, kolacji czy zupy kremu. Z czym jecie decydujecie sami. Nam marynowana mozzarella smakuje najlepiej samodzielnie wyjadana wprost ze słoika.
2 opakowania mini mozzarelli
2 ząbki czosnku
4 suszone pomidory w oleju
1 łyżka siekanej bazylii
1 szczypta płatków chili
1 łyżka oregano
1 łyżka octu balsamicznego
100 ml oliwy
sól
pieprz młotkowany
Mozzarellę dobrze odcedzić i przełożyć do miski. Dodać pokrojone pomidory, pokrojony czosnek, posiekaną bazylię, oreagano, chili, ocet balsamiczny, sól i pieprz. Wszystko delikatnie wymieszać. Przełożyć do słoika i zalać oliwą. Wstawić do lodówki na minimum 12 godzin.
Komentarze
Prześlij komentarz