Łazanki z fasolą i papryką
Składniki:
1 opakowanie makaronu „łazanki”
0,5 kg białej kapusty
200 g wędzonego boczku
1 puszka białej fasoli
1 czerwona papryka
1 cebula
1/2 pęczka natki pietruszki
sól
pieprz
ulubione przyprawy
oleju do podsmażenia
oleju do podsmażenia
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Fasolę odsączyć.
Białą kapustę poszatkować i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Boczek pokroić i podsmażyć na suchej patelni. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć razem z pokrojoną w kosteczkę papryką.
Makaron, kapustę, cebulę, podsmażony boczek, fasolę, paprykę i cebulę wymieszać. Doprawić do smaku i ponownie wymieszać. Chwilę zapiekać w temperaturze 180. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz