Kotlety mielone trochę inaczej
Ktoś powie mielony, a cóż to za filozofia. Okazuje się jednak, że dodając kilka innych niż zwykle składników, możemy uzyskać ciekawy, nieco inny smak. Nasze inne mielone są delikatniejsze, soczystsze i naprawdę warto ich spróbować.
Składniki
70 dag wieprzowej łopatki
3 żółtka
1/4 szklanki bulionu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy miodowej
1 średnie jabłko
1 cebula
1 łyżka masła
sól
pieprz
2-3 łyżki tartej bułki
olej do smażenia
Cebulę obrać, pokroić drobno i zeszklić na maśle. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce. Mięso zmielić. Dodać starte jabłko, żółtka, musztardę, majonez i cebulę. Doprawić. Dodać bułkę tartą i rosół. Wyrabiać przez 5 minut aż mięso wchłonie cały płyn i stanie się gładkie. Formować kotlety obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju.
Komentarze
Prześlij komentarz