niedziela, 14 lipca 2019

Sałatka z fasolki szparagowej i fety



Kolejna fantazja na temat fasolki szparagowej, bo w tym roku ładnie obrodziła. Dlatego wykorzystujemy ją na wiele sposobów, i obiecujemy że to jeszcze nie koniec. Do tego aromatyczne pomidory, najlepiej z własnego ogródka, odrobina sera i koperku i danie (sałatka) gotowe.  


Składniki:


kilka garści fasolki szparagowej
2-3 pomidory
ser feta
2 łyżki oliwy
kilka kropel soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy Dijon 
1/2 łyżeczki miodu


Przeprowadzić obróbkę wstępną fasoli, pokroić ją na 3 cm kawałki. Ugotować w osolonej wodzie. Ser pokroić w kostkę. Pomidory, sparzyć obrać ze skórki i pokroić w grubszą kostkę. Oliwę, sok z cytryny, musztardę i miód dokładnie ze sobą wymieszać. Warzywa i ser ułożyć na talerzach, polać sosem. 












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz