Fit muffiny bananowe
Wiecie o tym, ze banan może nam zastąpić cukier w wielu potrawach. Ma on dużo cukrów, świetne właściwości łączące, bardzo dobrze się sprawdza. Dzisiaj prezentujemy muffinki bananowe bezcukrowe, z dodatkiem posiekanych migdałów, które dostarczają dużo błonnika, kwasów tłuszczowych tych zdrowych.
Składniki:
Składniki:
5 dojrzałych
bananów
150 ml oleju
rzepakowego
3 jajka
375 g mąki
pszennej razowej
niepełna łyżeczka
sody
1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia
2 łyżeczki
cynamonu
3/4 szklanki
siekanych migdałów (najlepiej tych ze skórką)
Banany
rozgnieść widelcem w misce. W większej misce ubić olej z jajkami i dodać mąkę,
sodę, proszek do pieczenia oraz cynamon. Po połączeniu składników dodać banany
i zmiksować na jednolitą, lekko lejącą masę. Na koniec dodać migdały i
delikatnie wymieszać wszystko łyżką. Nakładać do papierowych papilotek do ¾ wysokości.
Piec przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Studzić na kratce.
Komentarze
Prześlij komentarz