Jajka zapiekane na szpinaku (IG)



Od dawna wiadomo, że jajka i szpinak to dobre połączenie. Ale w takim wydaniu to jeszcze nie jedliśmy. Ciekawa propozycja na niedzielne śniadanie lub lekką kolację. Pracy jest niewiele, ale za to smak i efekt doskonały. 


Składniki:


4 jajka
1 łyżki pokruszonej fety
1 opakowanie szpinaku 
1 mała cebula
1 łyżka oleju
pieprz
sól
czosnek granulowany


Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na oleju, przyprawić solą i pieprzem. Dodać szpinak, czosnek granulowany i dusić, aż szpinak zmniejszy swą objętość. Kokilki do zapiekania posmarować masłem, włożyć na dno szpinak. Dodać kawałeczki pokruszonej fety, wbić jajko i wstawić do piekarnika. Zapiekać około 10 minut w temperaturze 180 stopni, aż jajko się zetnie. Przed podaniem można posypać szczypiorkiem. 













Komentarze

Popularne posty