Nocna owsianka z kajmakiem
Nocne owsianki to ostatnio u nas śniadaniowy hit, z tego powodu że rano są już gotowe. Poza tym można je zjeść zarówno w domu jak i w pracy. Dzisiejsza powstała z potrzeby chwili bo zostało nam kajmaku po pieczeniu sernika, więc trzeba było go spożytkować.
½ dojrzałego banana
160 ml mleka roślinnego lub krowiego
75 g jogurtu naturalnego
60 g płatków owsianych
1 łyżeczka nasion chia
30 g kajmaku
odrobina soku z cytrynu
Dodatkowo:
banan
orzechy laskowe
kajmak
Banana rozgnieść widelcem, skropić sokiem z cytryny. Następnie dodać płatki owsiane, nasiona chia i kajmak oraz mleko i jogurt naturalny. Owsiankę przełożyć do szklanego naczynia i schłodzić w lodówce przez co najmniej 3 godziny, najlepiej przez całą noc.
Banana pokroić w plasterki i ułożyć na wierz owsianki, następnie dać kajmak wymieszany z posiekanymi orzechami laskowymi.
Komentarze
Prześlij komentarz