Papryka na Haloween
Na dzisiejszy dzień mamy niecodzienną propozycję obiadową. Papryka faszerowana
wyglądem przypominająca Haloweenowe dynie. Nawet niejadki będą chciały chociaż spróbować z ciekawości. Gorąco polecamy.
4 papryki
1 cebula
1 ząbek czosnku
suszone oregano
pieprz i sól
500 g mięsa mielonego
1 torebka ryżu
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
masło do smażenia
tatry ser żółty
2 szklanki bulionu
natka pietruszki
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć, z ząbkiem czosnku na patelni, kiedy się zarumieni dodać mięso mielone i przyprawy (sól, pieprz, oregano). Kiedy mięso się podsmaży dodać 2 łyżki koncentratu pomidorowego i natkę pietruszki, później przygotowane mięso połączyć z ugotowanym wcześniej ryżem i startym żółtym serem. Wydrążyć papryki, i wyciąć na nich odpowiednie buźki. Następnie nadziewać papryki i układać w naczyniu żaroodpornym, do którego wlać bulion. Piec około 35 minut w temperaturze 180-190 stopni C.
Komentarze
Prześlij komentarz