Tradycyjna ogórkowa

Aby tradycji stało się zadość prezentujemy zwykłą ogórkową, chociaż możne nie do końca, bo kto z Was, nasi drodzy czytelnicy ogórki do ogórkowej podsmaża na maśle? Otóż ten smak dopełnia naszą ogórkową i robi z niej jeszcze lepszą tradycyjną ogórkową.

Składniki:

1 kg kiszonych ogórków
4 ziemniaki
2 marchewki
1 pietruszka
2 litry bulionu
5 łyżek śmietany
natka pietruszki
sól
pieprz
4 łyżki masła


Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do gotującego się wywaru. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i lekko podsmażyć na maśle. Gdy warzywa będą już miękkie dodać do nich ogórki i chwile gotować. Śmietanę zahartować i dodać do zupy. Doprawić solą i pieprzem. Posypać posiekana natka pietruszki.







Komentarze

Popularne posty