Makaron z sosem szpinakowym
Szpinakowa inwazja nadciąga. Tym razem pasta z sosem szpinakowym z dodatkiem delikatnego kurczaka. Smak podbity aksamitnym serkiem topionym doprowadza nas do gastronomicznej ekstazy.
1
filet z kurczaka
2
serki topione
1
serek pleśniowy
500 g
szpinaku mrożonego
500 g
makaronu
3-4
ząbki czosnku
2
łyżki masła
½
szkl śmietany 18%
sól
pieprz
przyprawa
do kurczaka
olej
Filet umyć, oczyścić i
pokroić w niewielka kostkę. Wymieszać z przyprawa do kurczaka i podsmażyć na
niewielkiej ilości oleju. W rondelku rozmrozić szpinak dodając do niego masło.
Gdy większość wody odparuje dodać pokrojone serki i rozpuścić je w masie szpinakowej,
następnie dodać śmietanę i przeciśnięty czosnek. Doprawić. Dodać mięso z
kurczaka. Makaron ugotować wymieszać z gotowym sosem.
Komentarze
Prześlij komentarz