Król Lew
Timon:
- Bo wiedzę, że przyda ci się lekcja. Powtarzaj za mną: Hakuna Matata.
Simba:
- Co?
Pumba:
- Hakuna Matata, to znaczy nie martw się.
Timon:
- Hakuna matata, jak cudownie to brzmi.
Pumba:
- Hakuna matata, to nie byle bziiik!
Timon:
- Już się nie martw, aż do końca twych dni!
Timon i Pumba:
- Naucz się tych dwóch radosnych słów:
Timon:
- Hakuna Matata!
Czy są wśród Was fani "Króla Lwa"? Jeżeli tak, to biegiem do kuchni sporządzić to cudowne ciasto, włączyć Króla Lwa i rozkoszować sie jednym i drugim!!
Składniki:
- Bo wiedzę, że przyda ci się lekcja. Powtarzaj za mną: Hakuna Matata.
Simba:
- Co?
Pumba:
- Hakuna Matata, to znaczy nie martw się.
Timon:
- Hakuna matata, jak cudownie to brzmi.
Pumba:
- Hakuna matata, to nie byle bziiik!
Timon:
- Już się nie martw, aż do końca twych dni!
Timon i Pumba:
- Naucz się tych dwóch radosnych słów:
Timon:
- Hakuna Matata!
Czy są wśród Was fani "Króla Lwa"? Jeżeli tak, to biegiem do kuchni sporządzić to cudowne ciasto, włączyć Króla Lwa i rozkoszować sie jednym i drugim!!
Składniki:
1 duże (podwójne) opakowanie herbatników
1 puszka
masy krówkowej
1 opakowanie
płatków migdałowych
Masa z batonikami:
500 g serka
mascarpone
250 ml
śmietany 30%
5 batonów
Lion
4 łyżki
cukru pudru
Masa
śmietanowa:
750 ml
śmietany 30%
3 fiksy do
śmietany
2 łyżki
cukru pudru
Blaszkę wyłożyć
herbatnikami. Na herbatniki wyłożyć lekko podgrzaną masę krówkową i przykryć
drugą warstwą herbatników. Serek mascarpone, śmietankę i cukier ubić aż masa
zgęstnieje. Batony Lion pokroić na małe kawałki i dodać do masy. Wszystko
delikatnie wymieszać, wyłożyć na herbatniki. I ponownie przykryć warstwą herbatników. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i fiksem, wyłożyć na herbatniki. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Schłodzić.
świetny pomysł na ciacho:) pierwszy raz widzę taki przepis, :)
OdpowiedzUsuńZdjęcia może nie oddają wyglądu tego ciasta, bo jak zwykle u nas krojone niestężałe, ale ciasto generalnie imprezowe ;)
OdpowiedzUsuń