Król Lew

Timon:

- Bo wiedzę, że przyda ci się lekcja. Powtarzaj za mną: Hakuna Matata.
Simba:
- Co?
Pumba: 
- Hakuna Matata, to znaczy nie martw się.
Timon:
- Hakuna matata, jak cudownie to brzmi.
Pumba:
- Hakuna matata, to nie byle bziiik!
Timon:
- Już się nie martw, aż do końca twych dni!
Timon i Pumba:
- Naucz się tych dwóch radosnych słów: 
Timon:

- Hakuna Matata!

Czy są wśród Was fani "Króla Lwa"? Jeżeli tak, to biegiem do kuchni sporządzić to cudowne ciasto, włączyć Króla Lwa i rozkoszować sie jednym i drugim!!



Składniki:

1 duże (podwójne) opakowanie herbatników
1 puszka masy krówkowej
1 opakowanie płatków migdałowych

Masa z batonikami:
500 g serka mascarpone
250 ml śmietany 30%
5 batonów Lion
4 łyżki cukru pudru

Masa śmietanowa:
750 ml śmietany 30%
3 fiksy do śmietany
2 łyżki cukru pudru

Blaszkę wyłożyć herbatnikami. Na herbatniki wyłożyć lekko podgrzaną masę krówkową i przykryć drugą warstwą herbatników. Serek mascarpone, śmietankę i cukier ubić aż masa zgęstnieje. Batony Lion pokroić na małe kawałki i dodać do masy. Wszystko delikatnie wymieszać, wyłożyć na herbatniki. I ponownie przykryć warstwą herbatników. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i fiksem, wyłożyć na herbatniki. Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Schłodzić. 









Komentarze

  1. świetny pomysł na ciacho:) pierwszy raz widzę taki przepis, :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdjęcia może nie oddają wyglądu tego ciasta, bo jak zwykle u nas krojone niestężałe, ale ciasto generalnie imprezowe ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty