Zupa czosnkowo-paprykowa
Amatorzy czosnku jesteście?? Zupa z iście czosnkowego zagonu, wybijającą się aromatem i smakiem czosnku w czosnku. My czosnek lubimy, dlatego zdrowi chodzimy i zajadamy się taką zupą.
Składniki:
1 korpus
3 czerwone papryki
3 marchewki
2 główki
czosnku
2 cebule
6 ziemniaków
1 papryczka
chili
3 łyżki
oliwy z oliwek
sól,
pieprz
Korpus oczyścić zalać zimną wodą
w garnku, gotować zbierając szumy. Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić w
kostkę i gotować do miękkości. Posiekany czosnek wrzucić na
rozgrzaną oliwę, gdy zacznie intensywnie pachnieć wlać trochę bulionu. Następnie
wrzucić pokrojoną paprykę, papryczkę chili i cebulę, dusić do miękkości. Wyjąć korpus
oddzielić mięso i dodać do zupy razem z duszonymi na oliwie warzywami. Doprawić
do smaku.
Komentarze
Prześlij komentarz